TAPANI MANNINEN

Senior Counsel
tapani.manninen@sotamaa.fi

Tapani Mannisella on 30 vuoden kokemus asianajotehtävistä. Hän on toiminut osakkaana Suomen suurimmissa asianajotoimistoissa ja erikoistunut niissä kilpailuoikeudellisten toimeksiantojen hoitamiseen. Hänen erityisosaamisensa kattaa Suomen ja EU:n kilpailuoikeuden eri osa-alueet, kuten kartelliprosessit, määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä koskevat tutkimukset, yrityskauppavalvonta-asiat sekä compliance ohjelmat ja -koulutukset.

Tapani on kirjoittanut lukuisia artikkeleja kilpailuoikeudellisiin julkaisuihin ja osallistunut kilpailuoikeutta ja yrityskauppavalvontaa käsittelevien kansainvälisten julkaisujen kirjoittamiseen. Hän luennoi säännöllisesti kilpailuoikeudesta seminaareissa ja asiakastilaisuuksissa.

Tapani on arvioitu kilpailuoikeuden johtavaksi asiantuntijaksi Suomessa useissa keskeisissä kansainvälisissä julkaisuissa kuten Chambers Global, Legal 500, PLCWhich Lawyer?, Who’s Who Legal, European Legal Experts ja IFLR 100 Experts Guide.

"Tapani Manninen wins praise for his "flexible and no-nonsense" approach and ability to "deliver clear directions."

Tapani Manninen is "one of the premier legal counsel in Finland for this area,"

"Market leader Tapani Manninen is a highly experienced and "very solution-oriented" competition lawyer, who is active on the firm's most complex competition cases..."

"Tapani Manninen has substantial experience of Finnish competition law and is the prominent figure for this firm in the market."

"...is immensely experienced in the field, and clients appreciate his vast knowledge and considered approach."

"Sources recognise Tapani Manninen as a leading figure in competition law, “clearly one of the most experienced practitioners in this area. ”"